TCB Crossroads | Talks & workshops

ΤCB crossroads I Talks & Workshops

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 Ι ONOMA HOTEL

Το TCB Crossroads, η επιτυχημένη διοργάνωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Thessaloniki Convention Bureau επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά, στις 9 Ιουνίου 2023 στο Οnoma Hotel για να ενισχύσει την  πρακτική εκπαίδευση και τις δεξιότητες των στελεχών και των επαγγελματιών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Το TCB Crossroads απευθύνεται σε εκπροσώπους και στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, οργανισμών και τουριστικών επιχειρήσεων, φοιτητές και σπουδαστές.

 

Το TCB Crossroads σε κάθε διοργάνωση του δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες γνώσης, δίνοντας ιδιαίτερη  αξία στους συμμετέχοντες, τα ενδιαφέροντα, τις γνώσεις τους και τα στοιχεία εκείνα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ενίσχυση της δικτύωσης της τοπικής κοινότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και λειτουργεί ως ένα μοναδικό φόρουμ για τη συζήτηση συγκεκριμένων επιτευγμάτων, καλών πρακτικών και προκλήσεων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

 

Στη φετινή διοργάνωση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυναμικά Fireside chats ανάμεσα σε σημαντικούς ομιλητές – ειδικούς στον τομέα τους – και εκπροσώπους επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις ενώ θα καταθέσουν την εμπειρία τους αναλύοντας τις σύγχρονές τάσεις αλλά και λύσεις που βασίζονται σε μια τεχνοκρατική και καινοτόμα προσέγγιση.

 

Fireside chats

Το πρώτο session θα ξεκινήσει με το fireside chat “Intellectual Capital: a key source of the destination’s success” στο οποίο ο Milos Milovanovic, Partner και Consultant της GainingEdge θα συζητήσει με τη Βίκη Παπαδημητρίου, Managing Director της Symvoli Conference & Cultural Management για το «διανοητικό κεφάλαιο» (intellectual capital) της Θεσσαλονίκης και πώς η αξιοποίηση του δύναται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού και στη μεγιστοποίηση της αξίας του τελικού προϊόντος.

Αμέσως μετά, ο Σταύρος Σταυρίδης, Managing Partner της Meta / Βusiness και ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνομιλήσουν για τις συμπεριφορές και πρακτικές που δημιουργούν ευκαιρίες για καινοτομία.

Στην ίδια ενότητα η Ιουλία Δεσποινούδη, Business Strategist και Growth Mindset Advocate και η Kωνσταντίνα Μαμαδά, Managing Director του Porto Palace Hotel Thessaloniki και του Aegli Hotel Volos, θα ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις σχετικά με τη νοοτροπία ανάπτυξης και την αποτελεσματική ηγεσία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στη συνέχεια μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα τριών αυτόνομων hands-on workshops, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες γνώσεις, σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία στις παρακάτω θεματικές.

 

Workshops

Ο Milos Milovanovic, GainingEdge Partner & Consultant θα παρουσιάσει το εργαστήριο “How to win a business for Thessaloniki? ”. Κατά τη διάρκεια του workshop θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού. Με βάσει τα χρήσιμα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα κληθούν να συνεργαστούν προκειμένου να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη στρατηγική διεκδίκησης για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Σταυρίδης, Managing Partner Meta / Βusiness με το workshop “Λύνουμε προβλήματα και δημιουργούμε πραγματική αξία”, θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να εργαστούν ομαδικά πάνω σε υποθετικές περιπτώσεις στις οποίες θα:

  • Δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ πελάτη.
  • Καταγράψουν την αξία του προϊόντος.
  • Εξετάσουν το κατά πόσο ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες.
  • Διατυπώσουν μια πρότασης αξίας με επίδραση.

Το workshop βοηθά στην κατανόηση και τη χρήση του καινοτόμου στρατηγικού εργαλείου λήψης αποφάσεων, Value Proposition Canvas,  το οποίο δείχνει απλά και ξεκάθαρα πώς ευθυγραμμίζονται οι ανάγκες που έχουν οι πελάτες με την αξία που δημιουργούν προϊόντα ή υπηρεσίες.

Η Ιουλία Δεσποινούδη Business Strategist | Growth Mindset Advocate, θα αναπτύξει ένα δυναμικό και διαδραστικό workshop με τίτλο “Δημιουργία ισχυρής ηγεσίας μέσα από την καλλιέργεια νοοτροπίας ανάπτυξης“.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την πρακτική εφαρμογή της «νοοτροπίας ανάπτυξης» και την αξία που μπορεί να προσφέρει σε μία καθημερινότητα γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητα. Αυτό το εργαστήριο θα παρέχει εργαλεία και στρατηγικές για την ενδυνάμωση του εαυτού και των άλλων, την προώθηση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος και μιας κουλτούρας παρακίνησης και κοινού σκοπού. Εστιάζοντας στην προσωπική ανάπτυξη τους σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να φύγουν με μια νέα αίσθηση ενδυνάμωσης για την επιτυχία που μπορεί ο καθένας να  ορίσει σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Για την εγγραφή σας στο TCB crossroads καθώς και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://thessalonikiconventionbureau.gr/crossroads-2023/

 

 

Μενού